Vatten- och avloppsverket ordnar 30.10 kl. 17 ett informationsmöte om ändringar av taxa

Vatten- och avloppsverket ordnar ett informationsmöte om ändringar som gäller drifts- och grundavgifterna. I början av mötet berättar vattentjänstchef Janne Koivuniemi om ändringarna, varefter det är möjligt att ställa frågor.

Du kan delta i mötet på plats i fullmäktigesalen eller på nätet via Teams. Anmälningen till mötet i fullmäktigesalen sker på förhand här.

Tidpunkt: onsdagen 30.10 kl. 17–18

Plats: Teams via denna länk / fullmäktigesalen, stadshuset Monkola (observera att du på förhand ska anmäla dig till mötet i Monkola här)

Ett tillägg som gäller drifts- och grundavgiften görs till vatten- och avloppsverkets avgifter 1.1.2025. Om en kund leder sitt dagvatten till avloppet, trots att ett separat avloppssystem har ordnats i området, tar verket ut höjda drifts- och grundavgifter för avloppsvatten. Storleken på höjningen är 40 procent.

Innan avgiften höjs uppmanas fastighetsägaren att rätta till situationen och ges en skälig övergångstid för att göra rättningen. Höjningen läggs alltså inte automatiskt till kundens faktura.

I mötet går vi igenom ärenden som gäller dagvatten och situationer där höjningen tillämpas. Dagvatten som regnvatten och dräneringsvatten ska i första hand infiltreras i marken. Om infiltrering i marken inte är möjligt, ska vatten avledas till ett dike eller till stadens regnvattennät.

Dagvatten som avleds från fastigheter till avloppsreningsverk orsakar extra belastning på avloppspumpstationer och avloppsreningsverk. Dämningshöjden för dagvatten är 10 cm från gatuytan. Det innebär att då det på gatan finns 10 cm vatten, orsakar det inte problem till fastigheten.

Välkommen med!

Relaterade nyheter:

Share This