Informationsmöte om familjevård inom barnskyddet i Lojo 17.9

Familjevården i Västra Nylands välfärdsområde söker nya familjer och ordnar informationsmöte tisdag 17 september 2024. Kom och hör om hur det är att vara foster- och mottagningsfamilj samt avlösare. Nya fosterfamiljer och avlösare söks för barn i alla åldrar.

Barnskyddets familjevården i Västra Nylands välfärdsområde söker nya familjer och ordnar informationsmöte i Lojo tisdag den 17 september kl. 17.30–19.30 i Järnefeltsalen på Lojo bibliotek, Karstuvägen 3.

Det serveras kaffe före informationsmötena från kl.17 framåt.

Anmäl dig till informationsmötet.


Nya fosterfamiljer och avlösare söks för barn i alla åldrar. Familjevården i Västra Nylands välfärdsområde har 450 barn i 200 fosterfamiljer och 100 avlösare i södra Finland. Varje år behövs det tiotals nya familjer. Familjevården har en yrkeskunnig personal som stöder fosterfamiljer och avlösare i deras viktiga arbete.

För närvarande råder det brist på mottagningsfamiljer för spädbarn (0–2 år) i hela Västra Nylands välfärdsområde.

Vi söker också avlösare för fosterfamiljer. Som avlösare tar du hand om barnet till exempel en gång i månaden under ett veckoslut. Barnet kan vårdas hemma hos avlösaren eller hos fosterfamiljen.

Att bli fosterfamilj är ett stort beslut som påverkar hela familjen. Barn som omhändertas har upplevt många förluster i sina liv. Därför är det viktigt att de familjer som vill med i verksamheten får handledning innan de tar på sig uppdraget. Västra Nylands välfärdsområde ordnar årligen 2–3 förberedande PRIDE-utbildningar för dem som är intresserade av att bli fosterfamilj. Nästa utbildning börjar den 3 oktober 2024. Under utbildningen kan familjen fundera över sina egna möjligheter att bli fosterfamilj.

Läs mer om ämnet.

Relaterade nyheter:

Share This