Lisätietolinkkejä
Linkkejä lainsäädäntöön ja ohjeisiin
Lainsäädäntöä
- Yleistä kansallista ja EU-lainsäädäntöä
- Elintarvikkeiden valmistukseen ja tietoihin liittyvää lainsäädäntöä
- Lihahygieniaan liittyvää lainsäädäntöä
Ohjeistusta
- Elintarvikehuoneiston perustaminen
- Elintarvikkeiden valmistus ja myynti
- Elintarvikkeiden valmistus kotona
- Pakkausmerkinnät
- Alkutuotanto
- Ulkomyyntiohje
- Suuri yleisötilaisuuden järjestäminen: käymälä, jätehuolto, musiikki
- Tietoa Oiva-tarkastuksista
- Omavalvonnasta
- Omavalvonnan perusteet ja HACCP
- Hyvän käytännön ohjeita: ravintola, myymälä, teollisuus, alkutuotanto
Lainsäädäntöä
- Terveydensuojelulaki (763/1994)
- Terveydensuojeluasetus (1280/1994)
- STM:n asumisterveysasetus (545/2015)
- Sosiaali- ja terveysministeriön asetus talousveden laadusta ja valvonnasta sekä rakennusten vesilaitteistojen riskienhallinnasta (1352/2015)
- STM:n asetus (401/2001) pienten yksiköiden talousveden laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista
- STM:n asetus (315/2002) uimahallien ja kylpylöiden allasvesien laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista
- STM:n asetus (177/2008) yleisten uimarantojen uimaveden laatuvaatimuksista ja valvonnasta
- STM:n asetus (354/2008) pienten yleisten uimarantojen uimaveden laatuvaatimuksista ja valvonnasta
- STM:n asetus (405/2009) suurten yleisötilaisuuksien hygieenisistä järjestelyistä ja jätehuollosta
- Laki majoitus- ja ravitsemustoiminnasta (308/2006)
Ohjeistusta
- Sisäilma: asumisterveyteen liittyviä tekijöitä, radon
- Talousvesi: kaivoveden analyysitulkki, talousvesikaivon huolto, talousvesikaivojen rakentamisohjeet
- Valviran ohje 2022: Terveydensuojelulain 13 §:n mukaisen ilmoitusmenettelyn soveltamisohje
Lainsäädäntöä
Ohjeistusta
Eläinsuojelu
- Ruokaviraston ohje villiintyneistä kissoista