Ruoka- ja siivouspalvelut kuuluvat kaupunkirakenteen toimialaan ja siellä teknisen toimen tulosalueen alle. Työntekijöitä yksikössä on noin 180 henkilöä. Ruoka- ja siivouspalveluiden tulosyksikköä johtaa ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Nina Olsbo, 050 344 2037.
Ruokapalveluissa esihenkilöinä toimivat Piia Herala ja Heidi Salonmaa sekä Köökissä Minna Kirsilä.
Siivouspalveluissa esihenkilöinä toimivat Pia Eriksson, Marika Helenius ja Raimo Immonen.
Ruoka- ja siivouspalveluiden vastuuhenkilöihin saa parhaiten yhteyden sähköpostilla etunimi.sukunimi@lohja.fi tai soittamalla Lohjan kaupungin vaihteeseen 040 188 6100.
Ruokalistamme löytyy netistä aina ajantasaisena painikkeesta.
Ruoka-ja siivouspalvelut kehittävät toimintaansa yhdessä lasten ja henkilökunnan kanssa kouluissa ja päiväkodeissa. Olemme perustaneet koulukohtaiset kouluruoan- ja siivouksen kehittämistyöryhmät. Ryhmien tavoitteena on saada jokaiseen kouluun kouluruokadiplomi ja saada oppilaat osallistettua ruoka- ja siivouspalveluiden kehittämiseen yhdessä keskustellen.
Tarvitsemme jatkuvasti lyhyt- ja pitkäaikaisia sijaisia ruoka- ja siivouspalvelutehtäviin. Sijaisrekisteriimme pääset ottamalla yhteyttä Lohja rekryyn, Kuntarekryn painikkeesta.
Maanantaina 2.12.2024 vietetään valtakunnallista puhtauspäivää ja haastamme kaikki suomalaiset organisaatiot mukaan vuosittaiseen #kiitäsiivoojaa -tempaukseen. Puhtausalan ammattilaiset tekevät näkymätöntä, mutta todella arvokasta työtä ja sen vuoksi toivomme, että mahdollisimman moni taho huomioisi heidät puhtauspäivänä.
Koulujen ruoka-ja siivouksen kehittämisryhmät ovat jatkuneet syksyn aikana. Hyvän yhteistyön myötä diplomin sai tällä kertaa Sammatin koulu.
Uudet erityisruokavaliot ovat tilattavissa lukuvuodelle 2024–2025.
Syksyn 2024 ruokalistoihin on tehty muutoksia helmikuussa toteutetun koulujen asiakastyytyväisyyskyselyn pohjalta.
Lohjan kouluruokailussa vietetään ilmastoruokaviikkoa 29.1.-2.2.2024. Teemaviikon tarkoituksena on herättää oppilaissa ajatuksia ruoan ilmastovaikutuksista ja omista mahdollisuuksista vaikuttaa ruokavalinnoilla.