Kaupunginvaltuuston uutiset 9.10.

Lohjan kaupunginvaltuusto kokoontui keskiviikkona 9.10.2024. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa kaavoitukseen liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten L89 Hiidensalmi II asemakaavan muutosehdotusta ja tonttijakoa sekä L119 Kittfallin teollisuustonttien asemakaavaa, asemakaavan muutosta ja tonttijakoa. Lisäksi valtuusto käsitteli vuosille 2025–2027 valittavia rakennusteknisten töiden puitesopimusurakoitsijoita sekä useita kuntalais-, valtuusto- ja varttivaltuustoaloitteita.

Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä L89 Hiidensalmi II asemakaavan muutosehdotuksen ja tonttijaon sekä L119 Kittfallin teollisuusalueen asemakaavan, asemakaavan muutosehdotuksen ja tonttijaon. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti merkitä vuoden 2024 talousarvion toteutumisen 2. osavuosikatsauksen tiedoksi.

Kokouksen aikana valtuusto valitsi Lohjan kaupungin rakennusteknisten töiden puitesopimusurakoitsijoiksi vuosille 2025–2027 seuraavat yritykset:

  • yli 6 henkeä työllistävät yritykset: Ardu Rakennus Oy, Mirlux Oy ja Oy Kiinteistöpalvelu ETS Fastighetsservice Ab.
  • pienet yritykset (1–5 henkeä): Finn Solid Oy, Rakennusliike Väätäinen Oy ja Rakennusurakointi Strand Oy.

Sivistyslautakunnan varajäsen Minna Demeter on pyytänyt eroa tehtävästä paikkakunnalta muuton vuoksi. Kaupunginvaltuusto myönsi eron ja päätti valita sivistyslautakuntaan uudeksi varajäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi 31.5.2025 asti Niina Tiittasen. Demeter oli pyytänyt samasta syystä eroa myös kiinteistötoimitusten uskotun miehen tehtävästä, jonka valtuusto hyväksyi. Tehtävään valittiin jäljellä olevaksi toimikaudeksi 31.5.2025 asti Kaisa Halme.

Kokouksessa käsitellyt aloitteet

  • Kaupunginvaltuusto päätti merkitä loppuun käsitellyiksi sekä lähikoulujen lakkautusten vaikutusten selvittämistä että Paloniemen huvimajan siirtoon liittyvää rahoitusta koskevat valtuustoaloitteet.
  • Valtuustoaloite purettavien rakennusten asetuksen 545/2015 mukaisesta tutkinnasta ja hiilijalanjälkilaskennasta merkittiin myös loppuun käsitellyksi. Teknisen lautakunnan esityksen mukaan kaupunki on noudattanut ja noudattaa STM:n asetusta 545/2015 sisäilma- ja kuntotutkimuksissa niissä rakennuksissa, jotka ovat kaupungin omistuksessa ja joissa työskentelee kaupungin henkilöstöä. Hiilijalanjälkeä ei ole tarve selvittää purkupäätöstä tehtäessä, sillä purettavien rakennusten hiilijalanjäljen laskentaa edellytetään purku-urakkaan osallistuvilta, ja mahdollisimman pieni hiilijalanjälki on yksi urakoitsijan valintaperusteista. Erillistä kaupunkilaisten kuulemista ei ole tarpeen järjestää rakennusten purkamiseen liittyen.
  • Kuntalaisaloite Lempolan pallokentän muuttamisesta virkistyskäyttöön palautettiin uudelleen valmisteluun.

Loppuun käsitellyiksi merkittiin myös seuraavat aloitteet

  • valtuustoaloite Lohjan mahdollisuuksista hyödyntää vähäpäästöisesti tuotettuja energiamalleja. Lohjan Energiapoliittinen ohjelma laaditaan kaupungin asiantuntijoiden ja energian kannalta keskeisten toimialojen kanssa. Ohjelma rakennetaan tukeutuen tuoreeseen tutkimustietoon, saatavilla oleviin ennusteisiin sekä 2024 valmistuneeseen Maankäytölliseen selvitykseen uusiutuvan energian potentiaalista Lohjalla.
  • Kuntalaisaloite roska-astioiden lisäämisestä Lohjan Citymarketin lähiteiden varteen.
  • Kuntalaisaloite uimahallin parkkipaikan kyltistä. Uimahallin pysäköintialueen aikarajoitusten lisämerkinnöille ei ole tieliikennelain mukaista tarvetta.
  • Kuntalaisaloite asemanpellon kenttien uusimisesta ja tekonurmikenttien rakentamisesta lämmitysputkilla. Tekninen lautakunta on pyytänyt Lohjan Liikuntakeskus Oy:tä laatimaan tarveselvityksen Asemanpellon pallokentän alueesta vuoden 2025 loppuun mennessä.
  • Kuntalaisaloite henkilöjunan Hyvinkää–Hanko seisakkeesta 2025. Väliaikaisen aseman mahdollinen toteuttaminen sekä mahdolliset sijaintipaikat selviävät Väyläviraston kanssa laadittavien selvitysten ja suunnitelmien käsittelyn jälkeen.
  • Kuntalaisaloite Karnaistenkiorven huoltoteiden hyötykäyttöön liittyen. Huoltoteiden pinnoittaminen nykyistä hienomman raekoon pinnoitteella esitetään huomioitavaksi vuoden 2025 talousarvion laadinnan yhteydessä.
  • Varttivaltuustoaloitteet koskien kouluruokailua, koulujen ruokalistojen päivittämistä sekä kouluviihtyvyyden lisäämistä.

Kokouksessa esitettiin myös viisi uutta valtuustoaloitetta. Kaupunginvaltuusto merkitsi saapuneeksi sekä lähetti kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi seuraavat aloitteet:

  • Aloite koulumatkojen turvallisuusluokittelusta.
  • Aloite perhepuiston rakentamisesta Aurlahteen.
  • Aloite linja-autopysäkistä Koisjärven risteysalueelle.
  • Aloite koulunuorisotyön vakinaistamisesta Lohjan peruskoulualueilla.
  • Aloite Kalliokadun tieturvallisuuden lisäämiseksi.

Kaupunginvaltuuston kokouksen pöytäkirja on luettavissa kokonaisuudessaan maanantaina 14.10.2024.

Kokoustallenne on katsottavissa täällä. Tallenne on saatavilla tekstitettynä noin viikon kuluttua kokouksesta.

Tulevat kokoukset löydät hallintokalenterista.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This