Valotaidetta jälleen Lohjan Museolla

Alexander Reichsteinin teos Lennon aika tuo valoa syksyyn Lohjan Museon pihapiirissä 15.10.–10.11.2024. 

Vuosi sitten museon puutarhassa ihastuttivat taiteilija Alexander Reichsteinin valoa hohtavat hahmot menneisyydestä. Tänä syksynä museon pihapiirissä on nähtävissä pienimuotoisempi valoinstallaatio Lennon aika 15.10.–10.11.2024.

Valoteoksia katsotaan usein pimeän aikaan, mutta pimeän aika on myös aika nukkumiselle. Näemme unia nukkuessamme, ja joskus voimme uneksia lentämisestä. On kiehtovaa, kuinka nukkuvan ihmisen kehon asento muistuttaa usein lentävää, hyppivää, juoksevaa tai kiipeilevää ihmistä.

Lennon aika – installaation veistokset kuvaavat nukkuvia ihmisiä, miehiä, naisia ja lapsia. Osalla on mukanaan tyyny tai peitto, mutta kuitenkin kaikki ovat pois sängyistään ja lentävät ilmassa. Kaikki hahmot lentävät unissaan samaan suuntaan. Hahmot ovat lähes luonnollisen kokoisia.

Veistokset on tehty galvanoidusta teräslangasta. Erikoismaalilla maalattu teräslanka hohtaa pimeässä, kun teokset valaistaan UV-valoilla.

Kaikille avoin avajaistilaisuus järjestetään tiistaina 15.10.2024 klo 20.30. Avajaistilaisuudessa pääsee tutustumaan paitsi näyttelyyn, myös taiteilijaan.

Museoon on vapaa pääsy avajaispäivänä klo 16–21. Museokahvila on avoinna päivän aikana klo 17­–21.

Teos on nähtävissä pimeän aikaan. Se valaistaan iltaisin klo 18.00–22.00 ja aamuisin klo 6.00 –8.30. Teokseen voi tutustua maksutta.

Näyttelyn on mahdollistanut Museoviraston avustus taiteilijoiden näyttelypalkkioita varten.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This