Vesi- ja viemärilaitos järjestää tiedotustilaisuuden 30.10. klo 17

Vesi- ja viemärilaitos järjestää tiedotustilaisuuden koskien jäteveden käyttö- ja perusmaksun muutoksia. Tilaisuuden alussa vesihuoltopäällikkö Janne Koivuniemi kertoo muutoksista, minkä jälkeen on mahdollista esittää kysymyksiä.

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Valtuustosalissa sekä verkossa Teamsin kautta. Tilaisuuteen Valtuustosalissa tulee ilmoittautua etukäteen täällä.

Aika: keskiviikko 30.10. klo 17-18

Paikka: Teams-linkki / Valtuustosali, kaupungintalo Monkola (huom. läsnätilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen täällä)

Vesi- ja viemärilaitoksen maksuihin tehdään 1.1.2025 alkaen lisäys käyttö- ja perusmaksua koskien. Jos asiakas johtaa hulevetensä jätevesiviemäriin, vaikka alueelle on järjestetty erillisviemäröinti, laitos perii korotettua jäteveden käyttö- ja perusmaksua. Korotuksen suuruus on 40 prosenttia.

Ennen korotettua maksua, kiinteistön omistajaa kehotetaan korjaamaan tilanne ja korjaukselle annetaan kohtuullinen siirtymäaika. Korotusta ei siis automaattisesti lisätä asiakkaan laskuun.

Tilaisuudessa käymme läpi hulevesiin liittyviä asioita ja tilanteita, joissa korotusta sovelletaan. Hulevedet, kuten sadevedet ja perustusten kuivatusvedet, tulee ensisijaisesti imeyttää maastoon. Mikäli maastoon imeyttäminen ei ole mahdollista, tulee vedet johtaa ojaan tai kaupungin sadevesiverkostoon.

Kiinteistöiltä jätevesiviemäriverkostoon johtuvat hulevedet aiheuttavat jätevedenpumppaamoille ja jätevedenpuhdistamoille ylimääräistä kuormitusta. Huleveden padotuskorkeus on kadun pintaan lisättynä 10 cm. Silloin, kun kiinteistö viemäröi hulevesiä padotuskorkeuden alapuolelle, on tilojen suojaaminen aina kiinteistön vastuulla.

Tervetuloa mukaan tilaisuuteen!

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This