Svara på Västra Nylands enkät om rusmedelsläget i ditt bostadsområde

Vi utreder med hjälp av en enkät Västra Nylands kommuninvånares åsikter om rusmedelsläget i deras egna hemkommuner 23.9–13.10.2024. 

Berätta för oss om rusmedelsläget i ditt bostadsområde! Har du under de senaste 12 månaderna observerat förmedling av rusmedel till minderåriga i ditt bostadsområde? Eller har du under de senaste 12 månaderna i din hemkommun varit rädd för berusade personer som du mött på gatan eller på annan allmän plats? 

Med hjälp av enkäten om rusmedelsläget utreds Västra Nylands kommuninvånares åsikter om rusmedelsläget i deras egna hemkommuner 23.9–13.10.2024. Enkäten handlar om alkohol, tobaks- och nikotinprodukter, penningspel och droger. Dessutom begärs observationer om de minderårigas användning av rusmedel. Vi uppmuntrar alla över 13-åriga att svara på enkäten. 

Enkätresultaten utnyttjas i förebyggande rusmedelsarbete i Västra Nylands kommuner. Nu är det en bra stund att berätta hur rusmedel syns i ditt eget bostadsområde. 

Enkäten besvaras anonymt och konfidentiellt på finska, svenska eller engelska. Bland de som svarade på enkäten utlottas fyra S-gruppens presentkort på 40 euro. 

Resultaten publiceras på Västra Nylands välfärdsområdes webbplats och områdets kommuners webbplatser i november 2024. 

Länkarna till enkäterna om rusmedelsläget hittar du nedan. 

Enkätblankett för över 18-åriga. 

Enkätblankett för 13–17-åriga. 

Relaterade nyheter:

Share This