Lohjanjärven uuden säännöstelyluvan käyttöönotto 16.9.2024

Lohjanjärven säännöstelyn haasteena on ollut kalenteriin sidotut säännöstelyrajat. Säännöstely on haitannut Lohjanjärven virkistyskäyttöä ja aiheuttanut suuria virtaaman vaihteluita alapuolisessa Mustionjoessa.

Koskienergia Oy toimitti toukokuussa 2019 aluehallintovirastolle lupahakemuksen lupaehtojen muuttamisesta siten, että kalenterisidonnaisuudesta luovutaan ja ns. kevätkuoppa tehdään lumen vesiarvoihin perustuen keväällä lumien sulamisajankohtaa ennakoiden. Lisäksi haettiin lupaa Lohjanjärven vedenpinnan hitaammalle laskulle syksyllä.

Alla olevassa kuvassa on esitetty punaisella katkoviivalla lumen vesiarvoon sidotut tavoitepinnankorkeudet keväällä sekä punaisella viivalla uusi sallittu yläraja keväällä ja syksyllä.

Koskienergia Oy haluaa ilmoittaa, että uusi Lohjanjärven säännöstelyn tarkastamisen lupa (ESAVI 350/2021, VaHO 89/2024) otetaan käyttöön 16.9.2024.

Käytännössä ensi kertaa muutos näkyy keväällä 2025 pienempinä tulvavirtaamina Mustionjoessa ja kesällä Lohjanjärvi saadaan varmemmin tavoitekorkeuteensa.

Lisätietoja: Koskienergia Oy, toimitusjohtaja, Hannu Ruotsalainen, 040 708 2165

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This