Tiedote koskien korotettua jätevesimaksua

Vesi- ja viemärilaitoksen taksaan tehdään 1.1.2025 alkaen lisäys käyttö- ja perusmaksua koskien.

Kiinteistöiltä jätevesiviemäriverkostoon johtuvat hulevedet aiheuttavat jätevedenpumppaamoille ja jätevedenpuhdistamoille ylimääräistä kuormitusta. Vesi- ja viemärilaitoksen yleisten toimitusehtojen 1.1.2017 mukaan huleveden ja/tai perustusten kuivatusveden johtaminen jätevesiviemäriin on kielletty, ellei johtamisesta ole sovittu erillisellä sopimuksella. Huleveden ja jäteveden johtaminen samassa viemärissä katsotaan jäteveden viemäröinniksi. Silloin, kun hulevettä johdetaan samassa viemärissä kuin jätevettä, laitos voi periä korotettua maksua siten kuin siitä sanotaan laitoksen taksassa tai hinnastossa.

Vesi- ja viemärilaitoksen taksaan tehdään 1.1.2025 alkaen lisäys käyttö- ja perusmaksua koskien. Jos asiakas johtaa hulevetensä jätevesiviemäriin, vaikka alueelle on järjestetty erillisviemäröinti, laitos perii korotettua jäteveden käyttö- ja perusmaksua. Korotuksen suuruus on 40 %.

Korotetuttuja perus- ja käyttömaksuja on tarkoitus käyttää kannustimena kiinteistöille saattaa hulevesien ja perustusten kuivatusvesien johtaminen kuntoon. Mikäli ilmenee, että kiinteistön hulevesiä ja/tai perustusten kuivatusvesiä johdetaan jätevesiviemäriin, kehotetaan kiinteistönomistajaa ensi sijassa korjaamaan tilanne ja kiinteistön omistajalle annetaan kohtuullinen siirtymäaika (maksimissaan 12 kk) korjata tilanne. Mikäli annetun siirtymäajan kuluessa tilannetta ei ole korjattu, korotetut maksut astuvat voimaan ja laitos alkaa perimään korotettua jäteveden käyttö- ja perusmaksua. Korotuksen suuruus on 40 %.

Kiinteistön hulevedet, kuten sadevedet ja perustusten kuivatusvedet, tulee ensisijaisesti imeyttää maastoon. Mikäli maastoon imeyttäminen ei ole mahdollista, tulee vedet johtaa ojaan tai kaupungin sadevesiverkostoon. Ohjeet sadevesiverkostoon liittymisestä löytyy vesi- ja viemärilaitoksen kotisivuilta: https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/tekninen-toimi/vesihuolto/

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This