Kaupunginhallituksen uutiset 19.8.

Lohjan kaupunginhallitus kokoontui eilen 19.8.2024. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa Muijalassa olevan KTY-tontin ostamista, Espoon yleiskaavaa 2060 koskevaa lausuntoa sekä Virkkalan entisen terveyskeskus- /hammashoitolarakennuksen ja Saukkolan entisen päiväkodin purkamista.

Lohjan kaupunginhallitus päätti palauttaa Muijalassa olevan KTY-tontin ostamista koskevan asian uudelleen valmisteluun. Korttelin käyttörajoitusmerkintä KTY tarkoittaa liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialuetta. Lohjan kaupunki on käynyt pitkään neuvotteluja tontin ostamisesta, jolloin se pystyisi paremmin turvaamaan, ohjaamaan ja päättämään alueella tapahtuvista toimista sekä sen tulevaisuudesta. Kaupunginhallitus päätyi kuitenkin yksimielisesti palauttamaan asian uudelleen valmisteluun.

Kokouksessa käsiteltiin myös Espoon yleiskaavaa 2060, josta Espoon kaupunki on pyytänyt lausuntoa 3.9.2024 mennessä. Kaupunginhallitus päätti esittää lausuntonaan luonnoksesta seuraavaa:

”On hyvä, että Länsirata on osa Espoon joukkoliikenneverkostoa. Tulevaisuudessa Länsiradan asemapaikat voivat olla merkittävä osa Lohjan asukkaiden työssäkäyntialuetta. On suositeltavaa, että työpaikka-alueet sijoittuvat tulevaisuudessa asemapaikkojen läheisyyteen tai hyvien yhteyksien äärelle. Vähäpäästöisen ja kestävän liikkumisen näkökulmasta on tärkeää, että asemapaikkojen käveltävyys, pyöräiltävyys sekä joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät ja matkaketjut sujuvia. Sujuvia matkaketjuja edistää radanvarsikaupunkien yhtenäinen lippujärjestelmä, mikä tulee huomioida kaavan jatkotyössä mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi pääväylien, kuten Turunväylän (VT1/E18), välityskykyä tulee parantaa ja autoliikennettä hillitä maankäytöllisin ratkaisuin.”

Lisäksi kaupunginhallitus päätti Virkkalan entisen terveyskeskus-/ hammashoitolarakennuksen sekä Saukkolan entisen päiväkodin purkamisesta. Molemmat rakennukset päätettiin purkaa.

Kokouksessa käsiteltiin myös kahta kuntalaisaloitetta. Kaupunginhallitus päätti teknisen toimen selvityksen perusteella, ettei roska-astioiden lisäämiseen Lohjan Citymarketin lähiteiden varteen ole tarvetta. Myös aloite uimahallin parkkipaikan kyltistä päätettiin esittää kaupunginvaltuustolle loppuun käsitellyksi, sillä teknisen toimen selvityksen mukaan uimahallin pysäköintialueen aikarajoitusten lisämerkinnöille ei ole tieliikennelain mukaista tarvetta. Lisämerkintöjä kuitenkin toteutetaan normaalien ylläpito- ja huoltotöiden yhteydessä tarpeen mukaan.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista 19.8.2024.

Kaupunginhallituksen pöytäkirja on luettavissa 26.8.2024.

Tulevat kokoukset löydät hallintokalenterista.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This