Lukiolaiset palasivat takaisin Pohjolanmäelle!


Lohjan Yhteislyseon lukiolaiset palasivat opintoihinsa tänään 8.8.2024.

Lohjan Yhteislyseon lukio sijaitsee Pohjolanmäellä, näkyvällä paikalla kaupungintalo Monkolan kupeessa. Lukio on ollut kiinteä osa Lohjan historiaa aina ansiokkaan taipaleensa alkuvuodesta 1914 asti. Vuonna 1954 Pohjolanmäelle kohosi arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema funkistyylinen koulurakennus väljine tiloineen, joka oli valmistuessaan Pohjoismaiden suurin oppikoulurakennus. Se on arkkitehtuuriltaan arvokas ja siksi myös suojeltu.

Koulu saneerattiin perusteellisesti vuonna 1988, jolloin se jäi kokonaisuudessaan lukion käyttöön, ja Lohjan lukion aikuislinja – aloitti toimintansa samoissa tiloissa vuonna 1991. Lukiossa 2017 tehdyissä laajoissa sisäilmatutkimuksissa Pohjolanmäen rakennuksen kunto osoittautui oletettua heikommaksi, ja koulu siirtyi väistötiloihin Rantapuistoon vuonna 2018. Korjaustarpeet olivat mittavia; rakennus pystyttiin korjaamaan, mutta se vaati laajoja purkutöitä ja uudelleen rakentamista.

Vallinnut koronatilanne 2020-luvun alussa toi monin tavoin myös toimintatapamuutoksia koulumaailmaan. Kiitos sopeutumisesta ja tehdystä työstä kuuluu jokaiselle nuorelle. Kiitokset kuuluvat myös uskomattomasti venyneille rehtorille, opettajille ja koko koulun väelle.
Nyt viiden ja puolen vuoden jälkeen remontin valmistuttua oppilaat palasivat ”kotiin” Pohjolanmäelle.

Auringon paistetta ja mukavaa syyslukukautta kaikille Lohjalla opiskeleville oppilaille ja opiskelijoille !

kuvat: LYLL

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This