Lojo är värd för vänortsbesök 2–5.5

Lojo stad har en ära att få vara värd för ett vänortsbesök från torsdag till söndag 2–5.5.2024. I besöket deltar representanter från Lojos vänorter Växjö (Sverige), Åbenrå (Danmark) och Ringerike (Norge).

Ystävyyskuntavierailijoiden yhteiskuva Lohjan kaupungin edustajien kanssa rantamaiseman edustalla

Denna gång handlar besöket om säkerhet och förberedande. På fredagen behandlades ämnet såväl från det stora fleraktörshusets synvinkel på Laurentiushuset som på allmän nivå på ett seminarium som hölls på stadshuset. På seminariet höll Försvarsmakten ett tal och kommunerna gav sina egna presentationer.

”Vi är väldigt glada över att vi fick möjligheten att vara värd för detta vänortsbesök”, säger Lojos stadsdirektör Pasi Perämäki. ”Detta är ett utmärkt tillfälle för att ännu stärka banden till våra vänorter och presentera hur Lojo har tagit hand om att förbereda oss på olika slags situationer.”

Kaupunginorkesterin intendentti Heidi Ketola kertoo ystävyyskuntavierailijoille turvallisuudesta Laurentius-talossa

Under besöket arrangeras även flera andra aktiviteter där gästerna får bekanta sig med olika områden i Lojo och Lojos rika historia. Programmet omfattar bland annat besök på krigsmuseet Kaarteen sotamuseo, Sappi Gerknäs pappersbruk och Tytyri upplevelsegruva.

Lojo stad tackar alla som deltog i besöket och ser fram emot kommande samarbetsmöjligheter med sina vänorter.

Relaterade nyheter:

Share This